Beszámoló az NTP-KTK-19-A-0010 című pályázathoz
(A hazai kettős vagy többszörös különlegességű tehetségeket segítő tehetséggondozó programok támogatása fogyatékossággal élő fiatalok számára)

2019 novemberében kezdtük el a 30 órás, tanórán kívüli, integrált környezetben megvalósuló komplex tehetséggondozó programunk megvalósítását. Középsúlyos és enyhe értelmi fogyatékos zenei (magánének, fúvós, vonós hangszeres) tehetség-ígéretek, tehetségek és kiemelten tehetséges gyermekek részére igyekeztünk megvalósítani egy olyan programot, melynek keretén belül vegyes, integrált ének-zenei foglalkozásokon vehettek részt, elsősorban magánének és hangszeres képzésen.
Terveink között egy közös hangverseny-látogatás, egy önálló koncert rendezése, interaktív foglalkozás bemutatása és egy rövidfilm készítése szerepelt. Szépen haladtunk a felkészüléssel, amikor a Covid következtében online oktatási formára kellett áttérnünk. Ekkor módosítanunk kellett a 30 órás munkatervet, amiből már csak néhány óra volt vissza. Ezáltal módosult a projekt határideje is 2020. 12. 31-re.
A felkészülés különböző hangszeres és vokális foglalkozásokkal kezd