A Pécsi Meszesi Általános Iskola Meszesi Nagyok elnevezésű színjátszó csoportja egy komplex tehetséggondozó program záróeseményeként 2019. május 11-én, szombaton bemutatta az Új gyerek című rövidfilmet az orfűi Medvehagymaházban.

A megvalósítás a Nemzeti Tehetségprogram jóvoltából, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, az NTP-KULT-18-0016 számú pályázat keretében jött létre, az Új gyerek- komplex tehetségpont Pécsett címmel.

A rövidfilm története, amelyet a színjátszó gyerekek írtak, nagyon egyszerű és mindennapos. A három nap alatt játszódó cselekmény első napján új gyerek jön az osztályba egy másik városból, akinek van elég problémája az új környezetén kívül is, hiszen elváltak a szülei, s akit a közösség nem akar befogadni. A darab váratlan fordulatokat is hoz, majd általános érvényű, fontos tanulsággal záródik, amely minden néző számára garantáltan meghatározó élményt nyújt.
A projekt egyik érdekessége és kulcseleme az, hogy a rövidfilm elkészítése alkalmat adott a gyerekeknek arra, hogy belekóstolhassanak egy kicsit a filmes világba, amelyre ezidáig még nem adódott lehetőségük.
A gyerekek egész napos programjában a filmvetítésen kívül belefért a Medvehagymaház kiállításának megtekintése, számos interaktív játék, és beszélgetés a pécsi ERLA cégcsoport munkatársaival, akik segítettek a csapatnak a film elkészítésében.

A projekt során a felkészítő tanár, koordinátor Kocsis Zsófia, az Escargo Hajója Színházi és Nevelési Szövetkezet és az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola színész-drámatanára volt.

 

eck imre művészeti alapfokú iskola beiratkozás

BEIRATKOZÁS

A 2020/2021-ES TANÉVRE

Az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola a 2020/2021-es tanévben is várja régi ás új tanulóit, négy művészeti ág, számos tanszakán, különféle helyszíneken.

You have Successfully Subscribed!