Az Eck Ami moderntánc tanára, Spanicsek Valentina vezetésével az iskola diákjai sikeresen megvalósítottak egy pályázati programot, melynek elsődleges célja egy tánc- és mozgásszínházi előadás létrehozása volt.
A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és a Nemzeti Tehetség Program által támogatott, Kreatív alkotóműhely létrehozása táncos tehetségfejlesztés céljából című, NTP-MŰV-18-0156 számú pályázat keretében valósulhatott meg.
A program olyan tehetséges fiatalok összefogását és segítését tűzte ki célul, akiknek eddig nem volt lehetőségük szervezett kereteken belül tehetségük kifejtésére. Színjátékkal és drámával foglalkozó szakkörökön, színjáték orientált foglalkozásokon a mozgás, a tánc határterületet képvisel, így lehetőséget kaptak a fiatalok fizikai állóképességük fejlesztéséhez is. A programban megoszlott a középiskolás illetve felsőfokú képzésben résztvevő tehetségek, tehetség ígéretek és kiemelten tehetséges diákok száma.
A 60 órás tehetséggondozó program részeként intenzív fejlesztésen vettek részt a diákok, melynek során megismerhettek és elsajátíthattak különböző tánctechnikákat, és ezen technikák felhasználásával kreatív tervezéses feladatokon keresztül erős bázist kaptak a szabad alkotáshoz.
A projekt keretén belül megvalósult egy háromnapos szakmai tábor, amely jellegéből adódóan lehetőséget teremtett a koncentrált fejlesztésre. A három nap alatt mind technikailag, mind csoportdinamikailag ugrásszerűen fejlődhetett a csapat. Intenzív szakmai tréningek zajlottak, és közös előadásra is felkészültek a résztvevők. Az Abán lezajlott háromnapos szaktábor biztonságot, biztosságot adott fizikai képességeik fejlődésében, sokszínű mozgáseszköztár beépülésével. A kreatív tervezés, alkotás megtapasztalása elmélyítette a tanultakat. A reprodukálás helyett az elemek − saját ötletek alapján − saját elemekkel, összekötéssel ötvözve vált a diákok sajátjává.
A program zárásaként a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium hangversenytermében mutatták be az elkészült előadás. A rövid, ám tartalmas előadás minden eleme a diákok munkáját tükrözi. Saját ötletek, saját koreográfiák mentén haladva jutottunk el a végső megmérettetésig, a nagyszínpadi bemutatóig, melyet osztatlan sikerrel zártunk.

A program célja a diákok megismertetése volt a fizikai- és mozgásszínházi sémákkal, technikákkal, és ösztönzése az önálló, kreatív, szabad alkotásra, a tanult technikák felhasználására.

 

eck imre művészeti alapfokú iskola beiratkozás

BEIRATKOZÁS

A 2020/2021-ES TANÉVRE

Az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola a 2020/2021-es tanévben is várja régi ás új tanulóit, négy művészeti ág, számos tanszakán, különféle helyszíneken.

Figyelem, számlaszámunk megváltozott! A beiratkozási díjat a 2020/2021-es tanévtől erre a számlaszámra várjuk:

Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola

50800111-15573928, Takarékbank

You have Successfully Subscribed!