2018 szeptemberében az Apolló Kulturális Egyesület fenntartásában működő Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskolában a Csoóri Sándor Alap támogatása révén Németh-Nagy Johanna ének tanárnő vezetésével népdalkört hoztunk létre. Célul tűztük ki, hogy a magyar népzene hagyományait és a népi éneklés gyökereit megismertessük a programban résztvevő tanulókkal, ezáltal juttatjuk el hozzájuk a magyar népzenei kultúra megismerését, hogy a mindennapjaik részévé válhasson, így elősegítve a személyiségfejlődésüket és tehetségük kibontakoztatását. 2018-ban megalapított népdalkörünk a mai napig működik, ahol tanulók nagy örömmel és előszeretettel sajátítják el a magyar népdalokat. Ezt a hagyományt vittük tovább, ezáltal újabb ismeretekre sarkalltuk tanulóinkat, hogy népzenei ismeretségük, technikai tudásuk és szakmai népzenei készségük tovább bontakozhasson. Heti egy alkalommal ápoljuk a népzenét, működtettük a népdalkört a 2020/2021-es tanévben is. A tanulókat különböző regionális és országos népzenei versenyeken is megmérettettük.
A gyerekeket felkészítettük, mely révén gyarapodtak a népzenei ismereteik, megismerkedtek Csoóri Sándor munkásságával, valamint szellemi hagyatékával.
A tanulókat Vilhelm Adrienn és Szabóné Schrämpf Mária készítette fel arra, hogy a programot a lehetőségekhez képest határidőn belül zárni tudjuk. A heti foglalkozásokon a tanárnők segítségével a tanulók egyénileg és csoportosan is elmélyítették a népzenei ismereteiket, ahol tehetségük, készségeik és képességeik is fejlődtek. A program zárásaként a gyerekek egy kis videóösszeállításban mutatják be a tanultakat, így ezzel egyben a népzenék és hagyományok iránti tiszteletet is megörökítettük.

A népzeneoktatás az EMMI, az EMET és a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósult meg.

eck imre művészeti alapfokú iskola beiratkozás

BEIRATKOZÁS

A 2022/2023-ES TANÉVRE

Az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola a 2022/2023-es tanévben is várja régi ás új tanulóit, négy művészeti ág, számos tanszakán, különféle helyszíneken.

KÖZPONTI BEIRATKOZÁS Endresz Gy. u. 2/B. alatti székhelyünkön: 2022. május 23 hétfőtől május 31 keddig, naponta 8.00-17.00 óráig.

A beiratkozási és képzési díjat az alábbi számlaszámra várjuk:

Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola

50800111-15573928, Takarékbank

You have Successfully Subscribed!