Női esélyegyenlőség program
Tehetséggondozás középiskolás lányok körében

Az NTP-NEER-20-0014 azonosítószámú pályázati programunk több társadalmi felelősségvállalásban jártas cég együttműködésében serdülők tehetséggondozásáról szólt. Atipikus női életutakat mutattunk be a pozitív példaképeink gyakorlati munkáján keresztül. Személyiségfejlesztő, önismereti és pályaorientációs foglalkozásokat iktattunk a programba, annak érdekében, hogy a fiatal lányok megtapasztalhassák, mennyi lehetőség áll előttük, és hogyan tudják kihasználni tehetségüket, megvalósítani önmagukat. Mindemellett pedig mentorszolgáltatást biztosítottunk a résztvevők számára.

A XXI. századi női életút szerves része a munkavállalás a családalapítás mellett, és ezek egyensúlyát megtalálni. Esélyegyenlőségi programunk ehhez nyújtott segítséget, melynek során a lányok motiváltabbak lettek a felsőoktatásban való részvételre, különös tekintettel az atipikus szakmákra. Központi témánk a saját tehetség felfedezése, majd azáltal az önmegvalósítás, elsősorban az érettségit követő szakmaválasztás, majd a munkavállalás során.

Fontosnak tartottuk, hogy a bevont serdülők a program végére kellő önismerettel és tájékozottsággal rendelkezzenek ahhoz, hogy érdeklődésüknek és habitusuknak megfelelően válasszanak pályát, ehhez pedig a szükséges iskolákat. Összesen ezért 9 alkalommal tartottunk önismereti tréninget, mely során főleg művészetterápiás és drámajátékos feladatokat alkalmaztunk. Négy fő pozitív női példaképet mutattunk be a résztvevőknek, olyan nőket, akik sikeresen megállták a helyüket – több esetben „férfiasnak” mondott – szakmájukban. Két helyszínlátogatást szerveztünk, ahol a csoport megismerhette az adott cégek működését, és az általuk felölelt szakmákat, az ezekhez vezető tanulási utakat. Mindemellett pedig mentorszolgáltatást biztosítottunk pozitív példaképeink segítségével.

A 20 fő résztvevő lelkesen készült az alkalmakra, a művészetterápiás megoldások nagy hatást gyakoroltak rájuk, hiszen eddig számukra is rejtett skilleket fedeztek fel magukban. Hatalmas sikernek tudjuk be az eredményeket, hiszen a program végére mind a 20 fő céljai között szerepelt a továbbtanulás, ezáltal pedig egy vélhetőleg sikeresebb élet lehetősége.

Azok, akik más szakmát neveztek meg a program végére céljuknak, többen egy klasszikusan férfias szakmára váltottak, mint a mérnöki, operatőri vagy a számítástechnikai pálya, ledöntve ezzel a döntéseik útjában álló sztereotípiákat. Elmondásuk alapján sokkal felszabadultabban érzik magukat, kevesebb kötöttséggel tekintenek a jövőjükre, több lehetőséget látnak, pontosabb terveik vannak a karrierre és családalapításra.

Ezúton is köszönjük a Miniszterelnökségnek és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőnek, hogy a Nemzeti Tehetség Program keretein belül támogatásukkal megvalósíthattuk programunkat! Résztvevőinknek pedig gratulálunk a program teljesítéséhez!

eck imre művészeti alapfokú iskola beiratkozás

BEIRATKOZÁS

A 2022/2023-ES TANÉVRE

Az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola a 2022/2023-es tanévben is várja régi ás új tanulóit, négy művészeti ág, számos tanszakán, különféle helyszíneken.

PÓTBEIRATKOZÁS

Endresz Gy. u. 2/B. alatti székhelyünkön:
2022. augusztus 22 hétfőtől szeptember 23 péntekig, naponta 8.00-17.00 óráig.

Mindenkit szeretettel várunk!

A beiratkozási és képzési díjat az alábbi számlaszámra várjuk:

Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola

50800111-15573928, Takarékbank

You have Successfully Subscribed!