Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Csoóri Sándor Alap támogatásával a 2018/2019-es tanévben az Eck AMI-ban egy olyan népzenei csoport alakult meg, amelyben a növendékek behatóbban is megismerhették a magyar népdalkincset Németh-Nagy Johanna tanárnő vezetésével. A pályázati támogatásból ritmushangszereket, népviseleteket, kottákat és cd-lemezeket vásárolhattak meg, amelyek nagyban hozzájárultak a gyerekek fejlődéséhez. Legnagyobb eredménye a pályázatnak mégis az a hangfelvétel lett, amelyen a programban résztvevő gyerekek hangját rögzítették. Különböző tájegységek szebbnél-szebb dalait énekelték fel, maradandó emléket hagyva ezzel a programnak és a családjaik számára is.

Az év végi magánénekvizsgán került bemutatásra a cd, valamint a népviseletek is, melyeket a pályázati hozzájárulásból finanszíroztak. Ezen a kis koncerten egy népi kisegyüttes is fellépett, akik mezőségi és kalotaszegi népdalokból álló dallamokat játszották, ezzel kísérve Farkas Dórát, aki az alkalomhoz illő népviseletet hordott. Pályázaton kívül egy táncház is megvalósult, ahol a gyerekek a néptánc hagyományaival is megismerkedhettek. A táncházat Szemesi László néptáncos vezette.

eck imre művészeti alapfokú iskola beiratkozás

BEIRATKOZÁS

A 2024/2025-ÖS TANÉVRE

Az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola a 2024/2025-ös tanévben is várja régi és új tanulóit, négy művészeti ág, számos tanszakán, különféle helyszíneken.

KÖZPONTI BEIRATKOZÁS

Endresz Gy. u. 2/B. alatti székhelyünkön:
2024. június 21-ig.
Amennyiben módjában áll, kérjük hozza magával a kitöltött beiratkozási nyomtatványokat.

Mindenkit szeretettel várunk!

A beiratkozási és képzési díjat 2024.09.01-től az alábbi számlaszámra várjuk:

Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola

50800111-15573928
MBH Bank

You have Successfully Subscribed!